• home
 • video
 • pas verschenen

  Geraint Thomas: "Mijn vrouw vroeg me waarom Poels tegen Wales speelde"

  Courtois en Poels, of was het omgekeerd?

  Geraint Thomas stond vandaag met een kamerbrede glimlach aan de start van de eerste Tour-etappe. De Welshman genoot nog na van de zege van Wales tegen België. "Dit inspireert ons voor de komende weken", zegt de Sky-renner.

  "Ik lag samen met Luke Rowe op bed naar de match te kijken, maar bij de goals zijn we wel rechtgesprongen", vertelde een enthousiaste Geraint Thomas vanmorgen aan Sporza.

  "Het is ongelofelijk wat ze gedaan hebben. Hun prestatie inspireert ons voor de komende weken. Hoe ze na de achterstand geantwoord hebben op het veld, is geweldig."

  "Ze weten wat ze moeten doen en de neuzen staan in dezelfde richting. Of we nu het EK kunnen winnen? De groepsgeest is geweldig. Ze hebben het al prima gedaan, nog twee keer winnen zou geweldig zijn."

  Geraint Thomas dacht overigens gisteren even dat zijn ploegmaat Wout Poels de start van de Tour niet zou halen. "Mijn vrouw vroeg zich in een sms'je af waarom Poels in doel stond. Het is wel grappig. Misschien hebben Courtois en Poels wel een familieband."