• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne: "Tweede keer dat we niet het beste uit een toernooi halen"

  Kevin De Bruyne speelde niet zijn meest gelukkige wedstrijd.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Kevin De Bruyne speelde niet zijn meest gelukkige wedstrijd.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Ook voor Kevin De Bruyne smaakte de nederlaag tegen Wales uiteraard heel zuur. De nummer tien van de Rode Duivels wilde na de wedstrijd wel nog niets kwijt over de positie van Marc Wilmots: "Het is niet de bedoeling om nu ruzie te gaan maken."

  De Bruyne: "Vonden oplossing niet"

  Kevin De Bruyne, nochtans op zijn geliefkoosde positie achter Lukaku, kon tegen Wales zijn stempel niet drukken op de wedstrijd. "Het is moeilijk om uit te leggen waar het fout liep."

  "We wisten hoe ze zouden spelen en zijn na de 1-0 te ver teruggezakt. De wedstrijd is helemaal gekanteld en de tweede helft hebben we te naïef gespeeld. Wales heeft op het juiste moment gescoord en dat konden wij niet."

  Thibaut Courtois haalde na de wedstrijd zwaar uit naar de bondscoach. Terecht? "Misschien wel, misschien ook niet. Het is moeilijk om conclusies te trekken na deze wedstrijd. Iedereen is ontgoocheld en kan naar iedereen wijzen."

  "De coach beslist hoe we spelen. Wij proberen dat uit te voeren. Als de spelers zelf zouden beslissen hoe er gespeeld wordt, dan komen er alleen nog maar meer problemen en kan de groep in twee splitsen. Dat is niet de oplossing."

  "Iedereen heeft zijn mening. Het is niet de bedoeling om ruzie te maken met de spelers onderling en met de coach. Iedereen maakt fouten, daar moeten we verder aan werken. Op naar het WK."

  "Het is de tweede keer dat we niet het beste uit een toernooi halen. We hebben het geprobeerd, maar met tien man achter de bal was het niet gemakkelijk. We vonden de oplossing niet meer."

  Alderweireld: "Op het WK willen we beter doen, maar daar heeft niemand iets aan"

  Toby Alderweireld moest het tegen Wales zonder zijn maatjes Vermaelen en Vertonghen doen en ging mee ten onder met de rest van de verdediging. "We hadden veel beter moeten doen", beseft hij.

  "Na het tegendoelpunt kregen we schrik. We probeerden vooruit te drukken, maar dat lukte niet. Het begin van de tweede helft was goed, maar we scoorden niet. Na de 2-1 werd het heel lastig.

  "Lukaku en Fellaini konden scoren met hun hoofd en met iets meer geluk kon het er heel anders uitzien. Het zegt genoeg dat een kwartfinale op een EK een mislukking is, maar met zo'n ploeg moet het beter. Op het WK willen we zeker beter doen, maar daar heeft niemand iets aan nu."

  Nainggolan: "Wales heeft getoond dat ze meer ploeg zijn dan wij"

  Radja Nainggolan opende de score met een knap afstandsschot, maar zakte daarna weg met de rest van de ploeg. "We hebben het slecht aangepakt als ploeg. We komen 1-0 voor en hebben en hebben het daarna zelf weggegeven", vindt de middenvelder van AS Roma.

  "Wales heeft ons getoond dat ze meer ploeg zijn dan wij. In voetbal maakt kwaliteit niet alleen het verschil. We vragen ons ook af hoe het komt dat een ploeg met zoveel kwaliteit eruit kan gaan in de kwartfinales."

  Lag het probleem bij de afwezigheid van Vermaelen en Vertonghen? "Het is niet gemakkelijk voor de nieuwe jongens als ze plots moeten spelen in een kwartfinale van een EK."

  "Ze hebben natuurlijk al gespeeld en getoond dat ze het waard waren. Daar wil ik het zeker niet op steken. We waren gewoon niet goed genoeg."