• home
 • video
 • pas verschenen

  Coleman: "Ik denk dat je droomt over avonden als deze"

  De vreugde was enorm na het laatste fluitsignaal.

  De vreugde in het kamp van Wales was natuurlijk heel groot. "We hebben gevochten voor elke bal als soldaten", zegt de coach van de toernooirevelatie, Chris Coleman. "We kennen onze eigen kwaliteiten en dit was weer een geweldige teamprestatie", zei Gareth Bale.

  Coleman: "Verwachtte een zware avond"

  Bondscoach Chris Coleman kreeg meteen na de wedstrijd de vraag of hij zijn gevoelens onder woorden kon brengen. "Neen", was het eerlijke antwoord. "Ik denk dat je droomt over avonden als deze, maar je weet nooit of je ook het geluk zal hebben om zulke avonden te beleven."

  "We hebben gevochten voor elke bal als soldaten. Het enige dat ik kan doen is de spelers eraan herinneren dat ze nooit vergeten wat het gekost heeft om dit punt te bereiken."

  "Als ik eerlijk moet zijn, moet ik bekennen dat ik een zware avond verwachtte, want België is een topteam. Maar mijn team is goed genoeg om zijn voet naast elk team te zetten."

  "Ik wist dat ze zich zouden herpakken na de achterstand. We bleven altijd vechten en meer kan ik niet verlangen. Je moet het beste halen uit je beste spelers, dat is het beste voor het team."

  In de halve finales moet Wales het wel doen zonder draaischijf Aaron Ramsey doen, die geschorst is. "Ik vind het zo erg voor Aaron. Hij is een van de beste spelers op dit EK. We zullen hem missen."

  "We kennen onze kwaliteiten en dit was weer een geweldige teamprestatie"

  Joe Allen was weer een werkmier op het middenveld van Wales: "Een ploeg als België wil je geen voorsprong geven, maar we wisten wel dat we gingen scoren. En eens de 1-1 gemaakt was, hadden we zo veel vertrouwen in een goeie afloop."

  "Het is geweldig dat we in deze situatie zijn en er zal veel nodig zijn om ons tegen te houden."

  Robson-Kanu luidde de nederlaag van de Rode Duivels in. "Het is een speciale avond. België is wereldklasse, maar we bleven bij ons plan ook na de achterstand", zei de aanvaller.

  "We wisten dat we beloond zouden worden. Je moet in jezelf geloven en we kennen onze kwaliteiten. We zitten in de zevende hemel, maar morgen begint de voorbereiding op de volgende match al."

  Gareth Bale was niet zo beslissend voor Wales als in de vorige matchen. "België was favoriet, want het heeft een geweldige ploeg. Maar we kennen onze eigen kwaliteiten en dit was weer een geweldige teamprestatie, vanuit een goeie organisatie. We gaan nu even genieten en dan aan de halve finale denken."