• home
 • video
 • pas verschenen

  Bond neemt "geen overhaaste beslissing" over Wilmots

  Over het lot van Wilmots is nog niets beslist.

  Bij de Belgische voetbalbond is de EK-uitschakeling hard aangekomen. Maar een ontslag van bondscoach Marc Wilmots is (nog) niet aan de orde. "We maken eerst een grondige evaluatie", klinkt het.

  Bondsvoorzitter François De Keersmaecker reageerde nog niet in de pers na de EK-uitschakeling tegen Wales. Met een persbericht schepte de bond wel een beetje duidelijkheid over die ene grote vraag: Wordt Wilmots ontslagen als bondscoach of behoudt hij het vertrouwen?

  "Net als bij de fans en het team is ook bij de KBVB de uitschakeling hard aangekomen. Na overleg tussen bondsvoorzitter François De Keersmaecker en de voorzitter van de Technische Commissie (Philippe Collin) is wel beslist om geen overhaaste beslissingen te nemen."

  "We zullen de komende weken werk maken van een grondige evaluatie van de sportieve en de operationele werking van de ploeg", klinkt het.

  "Als er beslissingen genomen worden, zullen we die bekendmaken. Maar dat moet niet in de eerste dagen verwacht worden."

  Voor de Sporza-analisten en heel wat krantenjournalisten heeft Wilmots geen basis meer om bondscoach te blijven. Of de bond hen volgt, zullen we alleszins vandaag nog niet ontdekken.