• home
 • video
 • pas verschenen

  15 jaar geleden klopte Federer jeugdidool Sampras: "Nog altijd mijn favoriete wedstrijd"

  Federer won Wimbledon ondertussen al zeven keer.

  Het is vandaag precies vijftien jaar geleden dat Roger Federer in een memorabele achtste finale op Wimbledon de toen ongenaakbaar gewaande Pete Sampras klopte. "Ik kan het niet geloven dat het al vijftien jaar geleden is."

  Door zijn zege tegen Sampras haalde de op dat moment 19-jarige Federer in 2001 voor het eerst de kwartfinales op het heilige gras van de All England Club. Daarin verloor hij van lokale held Tim Henman.

  Op Twitter blikt de ondertussen 34-jarige Zwitser terug op zijn wedstrijd tegen Sampras. "Ik kan het niet geloven dat het al vijftien jaar geleden is. Het is nog altijd mijn favoriete wedstrijd ooit."

  De tweet van Federer: