• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Goed toernooi, maar met slechte nasmaak door uitschakeling"

  Wilmots reageert na de uitschakeling.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Wilmots reageert na de uitschakeling.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Marc Wilmots heeft zijn tactiek verdedigd in een gesprek met Peter Vandenbempt net na de uitschakeling tegen Wales. "We kunnen gewoon sommige spelers niet missen", zei hij. Over zijn toekomst liet hij niet in zijn kaarten kijken. "Vandaag zeg ik daar niets over, maar op dit moment denk ik niet aan stoppen."

  De Rode Duivels moesten achterin Vermaelen en Vertonghen missen tegen Wales.  "De automatismen ontbraken daardoor. Of er te weinig op getraind is? Je kunt natuurlijk niet voorspellen dat Vertonghen in de laatste minuut van de laatste training uitvalt."

  "De onervarenheid speelde ons parten, ik denk dat we hier met de jongste ploeg speelden. En automatismen en een goeie communicatie bouw je niet op een dag. Ik ben ook geen tovenaar."

  Courtois haalde meteen na de match de tactiek van Wilmots onderuit. "Thibaut had een moeilijk seizoen en hoopte op de titel. Die droom is nu weg en dan ben je teleurgesteld. Maar je moet niet alles weggooien."

  "De tactiek zat juist, want onze eerste 25 minuten waren goed. Daarna gaan we te diep terugvallen, al bleef ik maar roepen. Misschien hadden we schrik om te veel ruimte weg te geven."

  "Wales is ook echt wel een goeie ploeg, zwaar onderschat en heel effectief. Er is een reden waarom ze zo ver zijn geraakt."

  "Ik vind dat we een mooi toernooi achter de rug hebben, maar het eindigt met een wrange smaak. We zijn zwaar ontgoocheld. We kunnen concluderen dat we sommige spelers niet kunnen missen." 

  Wilmots: "Neem rust, maar denk nog niet aan stoppen"

  Is dit het einde van het Wilmots-tijdperk bij de nationale ploeg? "Over mijn toekomst doe ik nu geen uitspraken. Je mag dat nooit doen als iets nog zo vers is. We zullen wat rust nemen en tijd gebruiken om na te denken. Op dit moment denk ik niet aan stoppen."

  "Vandaag is het niet gelukt, maar in vier jaar tijd hebben we wel goed gespeeld en mooi voetbal aan de wereld getoond. We haalden twee grote toernooien en bereikten telkens de kwartfinales, niet slecht toch.

  "Als de rust is teruggekeerd en de adrenaline weggevloeid, kan ik ook zeker met Courtois de zaken uitpraten."