• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Wie weet wat er uit de bus valt"

  Van den Broeck trekt met Katjoesja in een andere rol naar de Tour.

  Ook Jürgen Van den Broeck heeft zijn verwachtingen rond de 103e Ronde van Frankrijk uitgesproken. De Belg van Katjoesja gaat niet meer met uitgesproken klassementsambities van start en dat werkt naar eigen zeggen bevrijdend.

  Van den Broeck is vooral tevreden met zijn nieuwe rol. De Morkhovenaar moet bergop zo ver mogelijk kopman Rodriguez bijstaan: "Ik heb het veel liever zo, het is een goede manier om terug te keren naar mijn niveau van enkele jaren geleden."

  "Ik heb me wel op dezelfde manier voorbereid zoals vroeger, maar als ik lang bij Rodriguez kan blijven is er veel mogelijk. Ik heb mijn stage goed verteerd, dus we zien wel wat er uit de bus kan komen vallen."

  "De stress is toch heel wat minder dan voorheen. Bovendien ben ik ook een jaartje ouder en kan ik teren op mijn ervaring. Die hoop ik ook door te geven aan de andere jongens uit de ploeg."

  Bekijk hieronder nog eens het volledige interview:

  Video player inladen ...