• home
 • video
 • pas verschenen

  Truitjes IJsland gaan als zoete broodjes over de toonbank

  IJsland doet het bijzonder goed op dit EK en haalde al de kwartfinales.

  Het succes van IJsland op het EK voetbal heeft ook zijn gevolgen voor de truitjesverkoop. Errea, de Italiaanse fabrikant van de truitjes, kan de vraag niet meer bijhouden. "Die ligt 1.800 procent hoger dan we hadden ingecalculeerd."

  "Als je kijkt naar het aantal aanvragen via e-mail en Facebook, dan stellen we vast dat de voorraad onvoldoende is", zegt Omar Smarason, de communicatieverantwoordelijke van de IJslandse voetbalbond.

  "Door het onverwachte succes van onze ploeg ligt de vraag 1.800 procent hoger dan we hadden ingecalculeerd. Aan de ene kant is dat natuurlijk goed, maar dat is het niet voor de mensen die een truitje willen en dat niet kunnen aanschaffen."

  De truitjes van IJsland worden gemaakt door Errea, een Italiaanse fabrikant van sportkledij. Daar voelen ze de stijgende vraag natuurlijk ook. "Het contract met de IJslandse voetbalbond werd in 2002 getekend. We hadden natuurlijk nooit verwacht dat IJsland zich zou plaatsen voor het EK. Dit is alleen maar goed voor ons."