• home
 • video
 • pas verschenen

  Racing Genk ziet Christian Kabasele naar Watford verhuizen

  Christian Kabasele en zijn manager Mogi Bayat.

  Christian Kabasele voetbalt de komende vijf seizoenen voor de Premier League-club Watford FC. Racing Genk heeft de overgang van de verdediger bevestigd. "De speler had al een akkoord met de club", klinkt het.

  Het regent dezer dagen transfers bij de Rode Duivels. Michy Batshuayi (Chelsea) en Thomas Meunier (PSG) lijken op weg naar een nieuwe club en ook Christian Kabasele (25) heeft tijdens het EK zijn transfer afgerond.

  De verdediger werd op het nippertje bij de EK-selectie gehaald nadat gebleken was dat Nicolas Lombaerts niet fit genoeg was. Kabasele dankte zijn EK-stek aan een uitstekend seizoen bij Racing Genk.

  De verdediger, die in 2014 transfervrij overkwam van Eupen, miste afgelopen seizoen geen minuut in de reguliere competitie en in de play-offs.

  "Racing Genk erkent de verdiensten van Christian en wenst hem alle succes in zijn verdere loopbaan", laat Racing Genk weten. Bij Watford, dat zo'n 10 miljoen euro zou betaald hebben, wordt Kabasele ploegmaat van Obbi Oulare.

  Tweets over de transfer van Kabasele