• home
 • video
 • pas verschenen

  Quintana: "Het zwakke punt van Froome is zijn derde week"

  Quintana gaat vanaf morgen op zoek naar zijn eerste Tour-zege.

  Nairo Quintana (26) moet in de Tour dé grote uitdager worden van titelverdediger Chris Froome. De Colombiaan van Movistar heeft zich in alle stilte voorbereid en is naar eigen zeggen klaar voor de strijd. "Het wordt moeilijk om te winnen, maar de ploeg en ik zijn er klaar voor."

  Quintana werd vorig jaar tweede na Froome en hoopt dit seizoen een plaatsje hoger te staan op de Champs-Élysées in Parijs. "Ik weet niet of ik sterker ben dan vorig jaar, maar ik ben alleszins rustiger en heel zelfzeker."

  "Ik heb heel hard getraind om de aanvallen van Froome te kunnen beantwoorden, maar als hij gaat, dan is er niemand die hem kan volgen. Dat zagen we vorig jaar in de rit naar La Pierre Saint-Martin, waar hij van iedereen weg vloog en de Tour gedaan was. Hopelijk lukt het dit jaar wel om hem bij te benen."

  Quintana kon vorig jaar wel nog wat tijd terugpakken in de laatste week. Wordt daar nu wel het verschil gemaakt tussen de favorieten op de eindzege? "Froome heeft niet veel zwakke punten, maar als je toch iets moet kiezen, dan is het zeker zijn derde week."

  Wie verwacht hij nog naast Froome? "Als ik kijk naar het aantal favorieten en hun kwaliteiten, dan stel ik vast dat het niveau in deze Tour hoger ligt dan ooit. Het wordt zwaar om de Tour te winnen, maar de ploeg en ik zijn er klaar voor."

  Veel volk voor Quintana: