• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlander Björn Kuipers fluit Frankrijk-IJsland

  Kuipers begint zondag aan zijn derde EK-wedstrijd.

  De Nederlander Björn Kuipers fluit zondagavond (21 uur) de laatste kwartfinale op het EK tussen Frankrijk en IJsland. Hiermee hebben alle kwartfinales een scheidsrechter. De wedstrijd van vanavond tussen Wales en onze Rode Duivels wordt gefloten door de Sloveen Damir Skomina.

  Gisteren floot de Duitser Felix Brych de eerste kwartfinale tussen Polen en Portugal en morgen is het de beurt aan de Hongaar Viktor Kassai om Duitsland-Italië in goede banen te leiden.

  Kuipers floot eerder op dit EK al de partijen tussen Duitsland en Polen (0-0) en Kroatië en Spanje (2-1). Hij was vierde scheidsrechter in de openingswedstrijd tussen Frankrijk en Roemenië (2-1) en de achste finale tussen Duitsland en Slovakije (3-0).