• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester City plukt Nolito weg bij Celta de Vigo

  Nolito moest met Spanje in de achtste finales afdruipen op het EK.

  Pep Guardiola heeft zijn tweede transfer als City-manager beet. Na Ilkay Gündogan komt ook de Spaanse aanvaller Nolito de gelederen versterken. Nolito komt over van Celta de Vigo en tekende voor vier seizoenen in het Etihad Stadium.

  De 29-jarige Nolito is een oude bekende van Pep Guardiola. Tussen 2008 en 2011 was de spits, net als Guardiola, aan de slag bij Barcelona. Al kwam Nolito in die periode wel voornamelijk uit voor Barcelona B.

  "Ik kijk er naar uit om (opnieuw) onder Pep Guardiola te gaan werken", opent Nolito zijn lofzang op de site van City. "Hij is één van de beste managers ter wereld en ik ben er zeker van dat hij het beste uit me naar boven zal brengen. Ik ga alleszins alles geven."

  Na zijn periode bij Barcelona kwam de spits, na passages bij Benfica en Granada, in 2013 bij Celta de Vigo terecht. Daar kwam hij, aan de zijde van onder meer onze landgenoot Théo Bongonda, helemaal onder stoom. Hij maakte 39 goals in 103 wedstrijden en leidde Celta naar een verrassende zesde plaasts dit seizoen. In het najaar van 2014 schopte hij het tot Spaans international.

  Op het afgelopen EK begon Nolito in alle vier de wedstrijden van 'La Roja' in de basis. In de tweede partij tegen Turkije scoorde hij ook. Hij verzamelde voorlopig 11 caps.

  Tweet Manchester City: