• home
 • video
 • pas verschenen

  Lewandowski: "Deze uitschakeling doet pijn"

  Het was niet het toernooi van Robert Lewandowski.

  Na de nederlaag tegen Portugal zit het EK erop voor Polen. Kapitein Robert Lewandowski reageerde achteraf uiteraard heel ontgoocheld. "We verloren niet van een betere ploeg. Nu is het aan ons om van deze klap te herstellen." De Poolse kranten waren dan weer heel trots op hun team. "Jullie zijn helden."

  Lewandowski scoorde na amper 100 seconden de 1-0, meteen goed voor de op één na snelste EK-goal ooit. Voor de Bayern-spits was het ook zijn eerste van het toernooi.

  "Wanneer je de wedstrijd bekijkt, verliezen we niet van een betere ploeg. Ik ben tevreden over de manier waarop we dit toernooi hebben gespeeld. We verliezen als team en niet als één man", nam Lewandowski penaltymisser Blaszczykowski in bescherming na de wedstrijd.

  "We verleggen de focus nu naar de kwalificatieronde voor het WK van 2018 in Rusland. Onze tegenstanders weten ook dat we een kwartfinale gespeeld hebben op het EK. We zitten in een moeilijke groep en iedereen zal tegen ons willen winnen."

  "Het is aan ons om van deze klap te herstellen. Ik denk dat onze ploeg nog veel beter kan worden. We hebben iets moois gerealiseerd op het EK. Op het volgende grote toernooi willen we nog beter doen dan hier in Frankrijk."

  Poolse kranten: "Jullie zijn helden"

  Voor de Poolse kranten waren de spelers helden. "Trots. Succes. Respect. Jullie zijn helden!", kopt het dagblad Fakt, dat tien jaar geleden na de uitschakeling op het WK tegen Duitsland nog uitpakte met "Schande. Vernedering. Ramp. Jullie moeten niet meer naar huis komen".

  Ook voor Gazeta Wyborcza was de uitschakeling geen schande. "Het Europees kampioenschap moeten verlaten zonder één nederlaag is heel mooi. We speelden een goed toernooi, maar dat kreeg jammer genoeg geen "happy end"."

  Het doelpunt van Lewandowski:

  Video player inladen ...