• home
 • video
 • pas verschenen

  Kortrijk en De Wilde zetten hun samenwerking stop, nieuwe spits tekent

  De Wilde houdt het voor bekeken bij KVK.

  KV Kortrijk gaat op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. De eersteklasser heeft de overeenkomst met Patrick De Wilde in onderling overleg ontbonden. Tegelijkertijd maakte de club ook de komst van nieuwe spits Idris Saadi van zusterclub Cardiff City bekend.

  Patrick De Wilde (52) ging begin april aan de slag bij KV Kortrijk, dat een opvolger zocht voor Johan Walem. Karim Belhocine had de functie van T1 een tijdje voor zijn rekening genomen, maar beschikte niet over de juiste trainersdiploma's en werd daarom opgevolgd door De Wilde.

  Belhocine werd aangesteld als technisch directeur en zal de komende weken de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach leiden. "Voorlopig oefent hij ook de taken van de hoofdtrainer uit", laat KVK weten.

  Nieuw aanvallend geweld

  Kortrijk maakte ineens ook de komst van de Franse spits Idriss Saadi van Cardiff City bekend.

  De 24-jarige Saadi begon zijn carrière in eigen land bij AS Saint-Étienne, Reims, Ajacco en Clermont Foot. Bij die laatste club viel zijn doeltreffendheid op en versierde hij een transfer naar de Engelse tweedeklasser Cardiff City.

  Daar kwam de spits, onder meer door blessureleed, vorig seizoen niet verder dan twee optredens. Cardiff verhuurt de spits nu tot het einde van het seizoen aan zusterclub KV Kortrijk. Beide clubs zijn eigenaar van de Maleisische ondernemer Vincent Tan.

  Tweets KV Kortrijk: