• home
 • video
 • pas verschenen

  Kersvers president van IJsland zit overmorgen tussen de supporters

  Zondag kunt u tussen de IJslandse supporters op zoek gaan naar hun nieuwe president.

  IJsland loopt storm voor het succes van de nationale ploeg. Ook bij de nieuw verkozen president Gudni Johannesson zijn de prestaties van de nationale ploeg niet in het niets gevallen. Johannesson zakt zondag zelfs af naar Frankrijk om de kwartfinale tussen de supporters te volgen.

  Gudni Thorlacius Johannesson werd op 25 juni verkozen tot de nieuwe president van IJsland. De 48-jarige historicus neemt op 1 augustus zijn functie op, maar vindt tussenin nog even de tijd om zijn land naar de halve finales van het EK te schreeuwen.

  "Eenmaal ik echt president ben, dan moet ik me houden aan de regels en de veiligheidsvoorschriften. Maar waarom zou ik nu champagne gaan drinken in de VIP-ruimte, terwijl ik gewoon tussen de supporters de wedstrijd kan meevolgen?"

  De toekomstige president is ook hoopvol voor de prestaties van zijn IJsland. "Ik heb het allergrootste respect voor Frankrijk, maar ze mogen ons zeker niet onderschatten."