• home
 • video
 • pas verschenen

  Keisse: "Speciaal twee kilo afgevallen voor de Tour"

  Marcel Kittel moet de grote man worden bij Etixx.

  0 / 0
  Etixx-Quick Step wil opnieuw toeslaan in de Ronde van Frankrijk. Vorig jaar was de ploeg van manager Patrick Lefevere goed voor drie etappezeges en dat succes wil de ploeg nu herhalen. Met Kittel, Daniel Martin en Alaphilippe beschikt Etixx over serieuze troefkaarten. De Belgen Iljo Keisse en Julien Vermote zijn de werkpaarden van dienst.

  Vorig jaar was vooral de eerste Tourweek een succes voor Etixx-Quick Step. Met een gele trui en de ritzeges van Zdenek Stybar en Tony Martin kon de Tour toen al niet meer stuk. Halverwege kwam er met de sprintoverwinning van Mark Cavendish ook nog een derde overwinning bij. Een evenaring van dit succes is dan ook het hoofddoel van Etixx in deze Tour .

  "Kittel droeg in het verleden al twee keer de gele trui na de openingsetappe. Het zou schitterend zijn om dat opnieuw te realiseren. Bovendien hebben we met Richeze en Sabatini de ideale loodsen in huis om Marcel in de laatste rechte lijn af te zetten", klonk het op de persconferentie.

  Met Julian Alaphilippe en Daniel Martin hoopt Etixx ook eens op minder vlak terrein te kunnen scoren. "Een goed klassement is geen doel op zich voor Daniel, en ook Julian leggen we geen druk op. Voor ons tellen de mogelijke ritzeges."

  Iljo Keisse en Julien Vermote moeten ervoor zorgen dat de kansen van de verschillende kopmannen gaaf blijven. De twee zullen vooral in de eerste week aan de bak moeten om mogelijke ontsnappingen terug in te rekenen.

  Keisse: "Speciaal twee kilo afgevallen voor de Tour"

  Iljo Keisse is op 33-jarige leeftijd toe aan zijn Tourdebuut. "Ik kan de Tour echt niet vergelijken met de andere grote rondes die ik al gereden heb. Dit is nog zoveel groter, het is voor mij een droom om hier van start te gaan."

  "Ondanks mijn rijpere leeftijd ben ik toch vrij zenuwachtig voor de start. Ik heb de voorbije weken ook extra op mijn eten gelet, want ik wou enkele kilo's vermageren. Je ziet hier iedereen op zijn best en ik wou daarin meegaan. Ik weeg nu toch wel een dikke twee kilo minder dan gewoonlijk."

  Ambities heeft Keisse naar eigen zeggen niet. "Er zal hier vooral hard moeten gewerkt worden. Als het echt nodig is kan ik wel bijspringen in onze sprinttrein. Ik ben vrij stuurvaardag en explosief. Wanneer een van de andere jongens zou uitvallen, kan ik hen eventueel vervangen."

  Vermote: "Ik streef geen persoonlijk succes na"

  Ook Julien Vermote kent zijn plaats in de ploeg van Patrick Lefevere. "Ik ben blij dat ik er opnieuw bij ben en zal 100 procent in dienst rijden van onze kopmannen."

  Het valt niet altijd op wat voor werk jongens als Iljo en ik verrichten, maar ik kan je wel verzekeren dat we ons leeg zullen rijden. Dat heb ik vorig jaar al mogen ervaren, ik was toen blij dat ik in de tweede week wat op adem kon komen."

  Kittel: "Het verleden telt niet mee"

  Spurtbom Marcel Kittel wil morgen al zijn duivels ontbinden in de openingsetappe. "Ik start met veel vertrouwen in deze Tour. Ik ben relaxed, want we hebben een goede voorbereiding achter de rug."

  Kittel denkt naar eigen zeggen nog niet meteen aan het geel. "Ik heb in het verleden al twee keer de gele trui gepakt na de openingsetappe en dat voelde toen heel goed. Maar het verleden telt niet meer mee. Het belangrijkste is dat we zaterdag met het peloton in die eerste etappe zullen sprinten aan het eind. Ik kan terugvallen op een sterke leadout en er zijn heel wat automatismen, ik hoop dus op het best."