• home
 • video
 • pas verschenen

  Jeter laat verstek gaan voor de Spelen

  Jeter pakte op de Spelen in Londen nog drie medailles.

  De Amerikaanse vice-olympisch kampioen van 2012 op de 100 meter, Carmelita Jeter, neemt niet deel aan de Amerikaanse trials van komende vrijdag in Eugene (Oregon). De 36-jarige Jeter blesseerde zich aan de rechterdij en gaat dus niet naar Rio.

  "Mijn blessure aan de dij is verergerd. Ik zal dus niet kunnen deelnemen aan de trials", klinkt het bitter bij Jeter. "Mijn lijdensweg duurt nu ondertussen al twee jaar met eerst een operatie aan de quadriceps en nadien twee dijblessures."

  Op de Spelen in Londen in 2012 veroverde de Amerikaanse sprintster drie medailles. Ze pakte goud op de 4x100 meter-estafette met een nieuw wereldrecord, zilver op de 100 meter en brons op de 200 meter.

  Nog een jaar eerder, in 2011, sleepte ze in het Zuid-Koreaanse Daegu nog de wereldtitels op de 100 en 4x100 meter in de wacht.