• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaanse steunpilaar De Rossi traint weer lichtjes mee

  De Rossi laat zich weer op het trainingsveld zien.

  Daniele De Rossi heeft vandaag een deel van de Italiaanse training kunnen afwerken. De middenvelder, die uitviel tegen Spanje, raakt dus mogelijk nog klaar voor de kraker tegen Duitsland in de kwartfinales.

  De Rossi liep kort na de rust in de 1/8e finale tegen Spanje een dijblessure op en moest vervangen worden. Zijn revalidatie wordt van heel nabij gevolgd, want hij is de eerste keuze van bondscoach Antonio Conte als middenvelder voor de defensie.

  Conte heeft nog meer kopzorgen, want De Rossi's vervanger Thiago Motta pakte tegen Spanje een tweede gele kaart en is geschorst voor de kwartfinale van zaterdag.

  Maar mogelijk kan De Rossi dus toch spelen en kan Conte zijn beproefde 3-5-2-opstelling behouden. De knoop wordt wellicht pas in de uren voor de aftrap doorgehakt.

  Voor Candreva lijkt de kans veel kleiner dat hij fit raakt. Door zijn adductorenblessure kon hij ook vandaag nog niet meetrainen.

  Op zijn persconferentie liet Conte nog niet in zijn kaarten kijken. "Het gaat niet te slecht en ook niet te goed met De Rossi. Meer wil ik daar niet over vertellen."