• home
 • video
 • pas verschenen

  Het liefdesverhaal van Eden Hazard en Rijsel

  Hazard is thuis in Rijsel.

  De match van de Rode Duivels tegen Wales wordt voor Eden Hazard extra speciaal. Hij keert terug naar zijn tweede thuis Rijsel. Hazard spreekt nog altijd met veel liefde over zijn vroegere club en de liefde is duidelijk wederzijds.

  Het prille begin

  De talentscouts van Rijsel waren Hazard al vroeg op het spoor en lieten hem op zijn 14e naar Frankrijk overkomen. Ook Anderlecht aasde op hem, maar hij verkoos de jeugdopleiding van Rijsel.

  Hazard gooide hoge ogen op het EK -17 en Rijsel stoomde hem klaar om al op zijn 16e bij de hoofdmacht te debuteren. Hij mocht een eerste keer opdraven tijdens een oefenmatch tegen Club Brugge in november 2007. Hazard debuteerde enkele dagen later in de Ligue 1 bij Rijsel. Hij viel samen met Kevin Mirallas in.

  Hazard mocht regelmatig invallen en bloeide steeds meer open. Het seizoen erna begon hij ook de weg naar doel te vinden, vaak met prachtige individuele acties. Hij werd verkozen tot Belofte van het Jaar na het seizoen 2008-2009. Een jaar later kreeg hij die trofee opnieuw.

  Een passioneel hoogtepunt

  Hazard ontpopte zich tot de ster van de ploeg en was een gesel voor elke defensie. Hij bezorgde Rijsel de dubbel in 2011. De titel van Rijsel was de eerste in meer dan 50 jaar.

  Na het seizoen werd hij verkozen tot Speler van het Jaar. Met zijn 20 jaar was hij de jongste winnaar op de erelijst.

  Het seizoen erop werd snel duidelijk dat hij niet meer bij Rijsel te houden was. Vele topploegen trokken aan zijn mouw, maar zijn keuze viel op Chelsea. Met nog een titel als Speler van het Jaar erbij zei hij de Franse competitie vaarwel.

  Afscheid van een vriend

  Het vertrek van Hazard bij Rijsel was er een door de grote poort. Hij droeg de kapiteinsband bij zijn afscheidmatch en scoorde zijn eerste hattrick.

  Na een seizoen met 20 doelpunten verhuisde hij naar Londen om er zijn droom waar te maken bij Chelsea. Rijsel ontving veertig miljoen voor de Rode Duivel, een recordbedrag voor de club.

  Bij zijn afscheid maakte Rijsel nog een compilatie met zijn mooiste momenten bij de club.

  Uit het oog, maar niet uit het hart

  De ogen van Hazard blinken telkens als zijn gedachten afglijden naar de kwartfinale in zijn tweede thuisstad. "Ik beleefde er prachtige momenten en kijk hard uit naar deze match. Ik vermoed dat de inwoners van Rijsel die komen kijken, ook wel weten achter welke ploeg ze moeten staan", zegt Hazard.