• home
 • video
 • pas verschenen

  Franse nummer twee trekt naar Crystal Palace

  Mandanda verdedigde jarenlang het doel van Marseille.

  Tussen het EK door maken heel wat internationals werk van een transfer. Ook de Franse reservedoelman Steve Mandanda heeft nu zijn overgang beet. De Marseille-goalie trekt voor drie jaar naar Crystal Palace.

  Steve Mandanda (31) is de oudere broer van Charleroi-doelman Parfait Mandanda en verdedigt al negen jaar lang het doel van Marseille. 

  De keeper speelde 443 wedstrijden voor de club aan de Zuid-Franse kust en en groeide er dan ook uit tot een waar monument. Met Marseille won Mandanda één landstitel (2010) en drie opeenvolgende bekers (2010,2011 en 2012).

  Na negen jaar scheiden de wegen nu en maakt Mandanda de overstap naar Crystal Palace. Bij de nummer 15 van de Premier League ondertekende de goalie een contract voor drie jaar.

  Nadat Palace ook al Andros Townsend heeft aangetrokken, is de club in de wolken met deze nieuwe transfer. "We zijn zeer gelukkig dat we Steve hebben aangetrokken, hij brengt heel wat internationale ervaring mee en ik ben er dan ook zeker van dat de fans van zijn prestaties zullen genieten", vertelde een gelukkige voorzitter Steve Parish.