• home
 • video
 • pas verschenen

  De Vlieger: "Dit resultaat met deze spelers, dan heb je gefaald als coach"

  Geert De Vlieger: "Je kunt niet spreken van een geslaagd toernooi."

  Geert De Vlieger was hard en duidelijk in zijn analyse na Wales-België. "Als je er dan op deze manier uitgaat, dan moet je zeggen dat het voor deze coach en deze groep een mislukt toernooi was", zegt de ex-Rode Duivel. "Iemand anders moet het dan beter doen."

  Net na de pijnlijke uitschakeling tegen Wales was de stemming in de studio bij Karl Vannieuwkerke niet opperbest. Geert De Vlieger legde de vinger op de wonde. "Als je vandaag op deze manier strandt, dan kun je niet zeggen dat het een geslaagd toernooi was."

  "We zijn het erover eens dat het een mislukking was. Je gaat op dit EK minstens voor halve finale en als je de loting ziet, dan was dat haalbaar. Als je er dan op deze manier uitgaat, dan moet je zeggen dat het voor deze coach en deze groep een mislukt toernooi was."

  "Ik denk dat Wilmots het ook wel beseft. Als je met deze generatie dit resultaat behaalt, dan heb je als coach gefaald", zegt de ex-doelman van de Rode Duivels. "Dat is hard en dan is er maar één regel: iemand anders moet het dan beter doen."

  Hij reageerde ook scherp op de reactie van Wilmots, die het over een mooi toernooi had. "Dit is de totale ontkenningsfase. Als je dit hoort, dan val je toch steil achterover. Als dit je analyse is van dit toernooi, dan kennen wij er niets van."

  Jan Mulder maakte zijn conclusie. "Er is geen sprake van dat Wilmots blijft. Hij heeft al gezegd dat hij zijn beslissing genomen had, dat vond ik voorbarig en misplaatst. Maar dat hij weg moet, dat is zeker."