• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Het klopte net als tegen Italië niet op tactisch vlak"

  Courtois kon na de 0-1 niet meer vieren.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Courtois kon na de 0-1 niet meer vieren.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De ontgoocheling bij de Rode Duivels was uiteraard groot na de nederlaag tegen Wales. Thibaut Courtois, die geen schuld trof bij de tegendoelpunten, was bijzonder kritisch. "Deze kans gaan we misschien nooit meer krijgen."

  De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de Rode Duivels "Aan de inzet lag het niet. We waren goed begonnen aan de wedstrijd. We kregen eerst die driedubbele kans en scoorden daarna via Nainggolan", aldus Courtois.

  "Daarna kreeg Wales te veel ruimte op het middenveld en kwamen we tegen een overmacht te staan. We kregen het niet beantwoord en kregen doelpunten tegen na individuele fouten in de verdediging."

  "Ik ben heel ontgoocheld. Ik heb al eens een Champions League-finale verloren, maar dit voelt nog erger aan. Ik heb binnen mijn gedacht gezegd tegen iedereen. Ik moet mijn woorden wikken en wegen, want ik wil niets kapotmaken. Het probleem was hetzelfde als tegen Italië. We speelden met dezelfde tactiek en het probleem was er opnieuw."

  "We kregen een unieke kans om heel ver te geraken in het toernooi. Bij Wales wisten ze wel wat ze moesten doen. Ze speelden als een blok en kregen zelfs meer kansen dan wij. We zijn genadeloos afgestraft door jongens met minder kwaliteit."

  Treft de coach schuld? "Ik heb mijn mening intern gezegd. Deze kans zullen we misschien niet meer krijgen. Dat heb ik ook in de kleedkamer gezegd. Of de trainer moet opstappen? Dat moet hij zelf bepalen."

  Witsel: "Dit was niet de ploeg die iedereen wilde zien"

  Ook Axel Witsel was na het laatste fluitsignaal bijzonder ontgoocheld. "Dit was niet de ploeg die iedereen wilde zien. We speelden niet zoals we hadden gehoopt en zoals we kunnen. Jammer genoeg moeten we nu naar huis."

  "De eerste 20-25 minuten waren we nochtans heel goed begonnen. We scoorden de openingstreffer en konden daarna zelfs 0-2 maken maar misten een aantal kansen."

  "De gelijkmaker van Williams veranderde alles. Ramsey en Bale kregen heel veel ruimte op het middenveld en we konden geen druk meer zetten op de bal en kregen daardoor nog twee te vermijden doelpunten binnen."

  "De ontgoocheling is uiteraard heel groot. We wilden zover mogelijk geraken in het toernooi. We hebben nooit gezegd dat we de finale zouden halen, maar we wilden wel het maximale eruit halen. Jammer genoeg moeten we nu naar huis. Dit komt hard aan."

  Heeft de afwezigheid van Vermaelen en Vertonghen een grote rol gespeeld? "Het zijn twee belangrijke spelers en we konden daardoor niet spelen zoals we gewoon zijn. Het is nu zo. Nogmaals: de ontgoocheling is heel groot."

  Meunier: "Einde van een mooi avontuur"

  Thomas Meunier speelde niet zijn meest gelukkige match en kon de lijn van de voorbije wedstrijden niet echt doortrekken tegen Wales. "We waren gewoon niet goed genoeg."

  "Dit is het einde van een mooi avontuur. Wales zat beter in de wedstrijd en toonde meer inzet en een betere mentaliteit. We misten iets vandaag. We hadden de kansen om de match af te maken, maar we waren niet efficiënt. Wales was gewoon beter en heeft echt een goede ploeg."