• home
 • video
 • pas verschenen

  Conte: "Enkel voor de winnaars gaat het leven voort"

  Antonio Conte is klaar voor de kwartfinale tegen Duitsland.

  Antonio Conte heeft op de vooravond van de kraker tussen Duitsland en Italië vooruitgeblikt op een persconferentie. De Italiaanse bondscoach kruipt met veel plezier in de underdogpositie. "Duitsland is de beste ploeg ter wereld. Nog beter dan Spanje."

  Italië verloor op een groot toernooi nog nooit van Duitsland, maar toch vindt Conte niet dat zijn ploeg favoriet is morgen. "We spelen tegen een zeer sterke ploeg", klinkt het op de persconferentie in Bordeaux.

  "Ze zijn niet voor niets wereldkampioen. Duitsland is de beste ploeg ter wereld. Nog beter dan Spanje. Het is in mijn ogen de meest complete ploeg ter wereld."

  Italië werd door veel waarnemers een figurantenrol voorspeld op het EK. Conte is altijd in zijn ploeg blijven geloven. "We begonnen met weinig geloofwaardigheid aan het toernooi, maar klopten toch mooi België en Spanje."

  "We hebben heel hard gewerkt en zullen op ons best moeten presteren om onze kansen gaaf te houden. Niemand is op voorhand verloren."

  Bij de Italianen staan elf spelers op één kaart van een schorsing en kampen heel wat spelers met blessures (De Rossi, Candreva). "Mijn spelers zullen zich niet inhouden. Voor verliezers bestaat er geen morgen, enkel voor de winnaars gaat het leven voort."

  Buffon: "Match van bloed, zweet en tranen"

  Duitsland-Italië is ook een duel tussen twee van de beste keepers ter wereld: Manuel Neuer en Gianluigi Buffon. De Italiaanse kapitein is er klaar voor. "Het wordt een match op bloed, zweet en tranen, waarbij het emotionele aspect tot de top gedreven zal worden."

  "Ook in 2012 versloegen we Duitsland op het Europees kampioenschap. We waren toen ook geen favoriet. Toen wisten we dat we iets historisch nodig zouden hebben om te winnen. Ik zie gelijkenissen met morgen."

  De Italianen zijn al in Bordeaux: