• home
 • video
 • pas verschenen

  Cancellara: "Focus ligt op prestaties, niet op mijn afscheid"

  Fabian Cancellara hoopt met een Tourzege afscheid te nemen.

  0 / 0
  In het afscheidsjaar van Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) kon een elfde deelname aan de Tour de France niet ontbreken. Maar de Zwitser wil niet alleen het Franse publiek uitwuiven. "Als ik met een mooie overwinning naar huis kan gaan, waarom niet?"

  Van stress is geen sprake bij Cancellara. ""Business as usual"", klinkt het aan de vooravond van de Tourstart. "Ik weet hoe het er aan toe gaat. Het is goed om nu ontspannen te zijn, want ik zal mijn energie nodig hebben in het begin. Het zal hectisch worden door het weer."

  "De focus ligt op mijn prestaties in de Tour, niet op mijn afscheid. Ik weet goed genoeg dat het mijn laatste deelname is. Maar als ik naar huis kan gaan met een mooie overwinning, waarom niet?"

  "En als dat niet lukt, is het ook geen probleem. Het blijft nog altijd een wedstrijd: je wint soms en je verliest soms. Ik ga mijn uiterste best doen, zelfs tijdens mijn laatste Tour."

  Vooral in de tweede week zijn er twee interessante etappes voor de Zwitser. Een vlakke tijdrit en een rit met aankomst in Bern. "Maar ik moet natuurlijk de eerste bergen overleven. Laat ons eerst focussen op het eerste deel van de Tour en dan pas op het tweede."