• home
 • video
 • pas verschenen

  Braziliaanse Belg Wanderson trekt naar RB Salzburg

  Wanderson werd vandaag voorgesteld bij RB Salzburg.

  De Braziliaanse Belg Wanderson Maciel Sousa Campos verlaat de Spaanse degradant Getafe en trekt naar de Oostenrijkse landskampioen Red Bull Salzburg. Wanderson komt transfervrij over van Getafe en tekent in Oostenrijk een contract voor drie seizoenen.

  Wanderson is één van de voetballende zonen van Wamberto (onder andere ex-Standard en Ajax) en speelde in de Jupiler Pro League voor Beerschot en Lierse.

  Na de degradatie van Lierse naar tweede klasse maakte Wanderson de overstap naar het Spaanse Getafe. Daar kwam hij dit seizoen tot 21 optredens, maar kon hij niet vermijden dat zijn team negentiende en voorlaatste werd en dus degradeerde naar de Segunda Division.

  "Ik heb me van tevoren goed geïnformeerd en ik denk dat mijn speelstijl past die van mijn nieuwe club", opent Wanderson op de website van RB Salzburg. "Mijn snelheid en passingspel passen perfect bij de stijl van het team."

  Red Bull Salzburg pakte afgelopen seizoen zijn tiende landstitel uit de clubgeschiedenis, de zevende in de afgelopen tien jaar.

  Tweet van Red Bull Salzburg: