• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische Tourdeelnemers stemmen massaal af op Rode Duivels vanavond

  Vanavond kijkt het peloton voetbal.

  Vanavond nemen de Rode Duivels het op tegen Wales, maar morgen begint ook de Tour. Toch willen de Belgische Tourdeelnemers de match absoluut niet missen. "Ik hoop dat ze opnieuw in hun 'wielertruitjes' spelen", lacht Iljo Keisse.

  "We gaan zeker kijken", klinkt het bij de Tour-Belgen in koor. "Al kan het zijn dat ik bij verlengingen toch voor mijn bed kies", bevestigt Serge Pauwels de algemene hoop op een Belgische zege binnen de 90 minuten.

  "Ik ga kijken met ons Belgisch personeel bij BMC", bevestigt Van Avermaet. "Die willen de match ook zeker kijken. Ik hoop wel niet op verlengingen, want dan lig ik laat in bed. Wat ik van Courtois vind? Een heel goede keeper, de beste of toch één van de beste ter wereld. Hij is heel betrouwbaar en dat is belangrijk als doelman, een sobere keeper die er altijd staat. Zoals ik vroeger", klinkt het al lachend.

  "Ik ga ook zeker kijken", is Serge Pauwels enthousiast. "Mijn pronostiek is dat “we” gaan winnen met 0-2. Ik ken Wales niet zo goed, maar mijn Engelse ploegmakker bij Dimension Data, Steven Cummings, zei dat ze maar 1 goede speler hebben. De match tegen Hongarije heb ik ook gekeken. Die was heel goed, hopelijk kunnen ze die lijn doortrekken."

  "Ik ga alleen kijken, want ik lig alleen op de kamer", klinkt het bij Katjoesja-renner Jurgen Van den Broeck. "Gelukkig heb ik nog net op tijd mijn Steevie-abonnement verlengd. Ik ben een echte supporter, ik gok op 1-0."

  "Uiteraard kijk ik. Net zoals elke wedstrijd", is Jürgen Roelandts duidelijk. "Het is leuk dat de Fransen en de Duitsers er ook nog inzitten. Want ook mijn teammaats Gallopin (Frankrijk) en Greipel en Sieberg (Duitsland) zijn geïnteresseerd. Het kan nog altijd een finale tegen één van hen worden. Ik hoop dus ook dat ze doorgaan. Mijn pronostiek is 3-0 voor de Belgen, met zeker een goal van De Bruyne."

  In koor: "Pronostiek: 2-1 voor de Duivels"

  Ook bij Trek switcht de tv vanavond op voetbal. "Edward Theuns en ik liggen samen op de kamer, dus we gaan zeker kijken", bevestigt Jasper Stuyven. "Ik gok op een 2-1-zege voor de Duivels."

  Hetzelfde geluid bij het Belgische duo van LottoNL-Jumbo. "Met Maarten Wynants als kamergenoot ga ik zeker kijken", aldus Sep Vanmarcke. "Maarten heeft zelfs een Belgische trui mee. Mijn pronostiek is 2-1 voor de Belgen."

  Enkel Iljo Keisse is nog niet helemaal zeker dat hij de wedstrijd zal volgen. "Ik ga een poging doen om te kijken. Ik hoop op geen verlengingen. Het was al heel vermoeiend met de afreis naar hier en morgen start de Tour al. Ik gok op een 2-1-zege. Ik hoop ook dat ze in hun wielertruitje mogen spelen."

  Welshman Geraint Thomas: "2-1 ... voor Wales!"

  Ook bij Team Sky wordt er hevig uitgekeken naar match van vanavond. Of toch door één iemand.

  "Ik hou van jullie land en bier, maar vanavond ben ik Welshman", aldus Geraint Thomas in Het Nieuwsblad. "Het was een knappe prestatie van de Rode Duivels tegen Hongarije, maar tegen ons gaan jullie eraan. Ik ga ook zeker wakker blijven, zelfs bij strafschoppen. Mijn pronostiek is 2-1 voor Wales."