• home
 • video
 • pas verschenen

  Wynants en Vanmarcke: "Werken in de spurttrein van Groenewegen"

  Sep Vanmarcke moet Dylan Groenewegen naar succes leiden.

  Sep Vanmarcke (27) en Maarten Wynants (34) zijn de Belgische connectie in de Tour-selectie van het Nederlandse Lotto-Jumbo. De twee Belgen hebben op een persconferentie voorafgaand aan de Tour vooruitgeblikt. "We hebben allebei onze plaats in de trein rond kopman Dylan Groenewegen."

  Lotto-Jumbo trekt met grote ambities naar de Tour. Enerzijds zijn er de klassementskansen van Wilco Kelderman en anderzijds mikt de Nederlandse ploeg met Dylan Groenewegen ook op een ritzege in de vlakke sprintersetappes.

  In die vlakke ritten doet de Nederlandse tegenhanger van Lotto-Soudal een beroep op de stuurmanskunsten van Sep Vanmarkce en Maarten Wynants. De twee Belgen moeten spurtbom en kersvers Nederlands kampioen Dylan Groenewegen de laatste rechte lijn insturen.

  Wynants is de derde man voor Groenewegen en moet de laatste twee kilometer het sprinttreintje op de rails zetten. "Het is een rol die ik nu al een tijdje vertolk en het bevalt me goed. Eerlijk gezegd dacht ik dat de Tour voor mij verleden tijd was, maar de laatste maanden is er veel veranderd dankzij de sprintprestaties van Dylan Groenewegen."

  Vanmarcke: "Voel me eindelijk weer gezond"

  Sep Vanmarcke moet de voorlaatste man worden voor Groenewegen. De West-Vlaming was vorige maand nog succesvol met een ritzege en eindoverwinning in de Ster ZLM Tour, maar zakte daarna door ziekte weg.

  "Ik moest door spijsverteringsproblemen opgeven op het Belgisch kampioenschap , maar nu voel ik me opnieuw gezond. Ik kan al enkele dagen weer normaal trainen en vanaf zaterdag hoop ik op mijn best te zijn."

  Vanmarcke start aan zijn vierde Tour op rij. "Ik ben hier graag, ja. Vorig jaar was ik een beetje aan het eind van mijn Latijn en wist ik niet wat ik hier moest komen zoeken, dat ligt dit jaar helemaal anders. Ik zeg niet dat we zomaar een etappe gaan winnen, maar het is alvast onze ambitie."