• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Jordan Lukaku speelt zeker, centraal wordt het Denayer of Ciman"

  Bondscoach Marc Wilmots.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Bondscoach Marc Wilmots.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Bondscoach Marc Wilmots en aanvoerder Eden Hazard hebben op een persconferentie de avond voor België-Wales hun vertrouwen in Jordan Lukaku uitgesproken. Lukaku moet in de rug van Hazard de blessure van Jan Vertonghen opvangen. Voor de positie centraal achterin schonk Wilmots nog geen klare wijn.

  Het nieuws van de dag is de blessure van Jan Vertonghen. De verdediger heeft twee van de drie ligamenten in zijn linkerenkel gescheurd. Zijn toernooi is afgelopen. België mist ook al de geschorste Thomas Vermaelen en dus moet Marc Wilmots puzzelen.

  "Jordan Lukaku zal zeker op de linksachter spelen. Centraal zullen we het nog bekijken. Ik kan kiezen tussen de ervaring van Laurent Ciman of een jonge speler, Jason Denayer. Daar zal ik nog eens over slapen en morgen beslis ik", zegt Wilmots.

  "Het is niet de eerste keer dat ik er een jonge speler bij gooi. Dat pakte al vaak goed uit. We hebben alvast vertrouwen in Jordan Lukaku. Hij heeft lang op zijn kans gewacht. Hij is klaar en trainde goed. Een kwartfinale op een EK spelen is een unieke kans voor hem."

  "We zijn Kompany kwijt, Vermaelen is geschorst en nu is dus ook Vertonghen out. (Tegen de pers:) Jullie zijn allemaal trainer, dus weet je dat dat lastig is, maar we hebben alternatieven. De blessure van Vertonghen kan de waardeverhoudingen veranderen, maar de waarheid ligt toch op het veld. We hebben nog altijd een goeie ploeg. "

  Over Dembélé had Wilmots beter nieuws. "Die is fit, hij trainde zonder problemen mee. Eden Hazard voelt nog iets, maar hij wil ook spelen."

  "Balans met Wales in evenwicht"

  Wales is een te duchten tegenstander. Kijk ook naar het recente verleden. Wilmots: "De balans is perfect in evenwicht: 1 keer gewonnen, 1 keer verloren en 2 keer gelijk. We weten hoe we het morgenavond moeten aanpakken: over de grond spelen, niet te veel hoge ballen gebruiken."

  Hazard: "Veel fans voor België in Rijsel"

  Eden Hazard kijkt nog een ietsiepietsie meer uit naar de kwartfinale dan de doorsnee Rode Duivel. Hij brak als voetballer immers door in Rijsel en dat wordt een voordeel.

  "Er zullen veel Belgische fans zijn en de Franse fans uit Rijsel zullen ook wel hun voorkeur hebben", zegt Hazard. "Ik kijk er echt naar uit. Hier is alles begonnen."

  "Ik ben hier op mijn 14e aangekomen en heb hier het vak geleerd. Ik ben met Rijsel kampioen geworden en ik heb er de Champions League mee gespeeld. Ik heb hier in zeven jaar alleen maar goeie momenten beleefd en veel plezier gemaakt."

  "Dat was wel allemaal in het oude stadion. Nu mag ik voor het eerst in het nieuwe spelen. Dat is ook iets om naar uit te kijken."

  "Met mezelf gaat het goed. Ik heb vanochtend zonder pijn getraind. Vanavond krijg ik nog verzorging en dan heb ik nog 24 uur om te recupereren en om klaar te zijn voor Wales."

  "Samen met Vertonghen goed EK gespeeld"

  Hazard speelt bij de nationale ploeg met Jan Vertonghen in zijn rug. Wat verandert de blessure van Vertonghen voor hem persoonlijk? "We spelen al lang samen, we kennen elkaar goed. We hebben hier samen al een goed EK gespeeld. Jammer genoeg zijn dit zaken die tijdens een toernooi gebeuren. Blessures horen erbij. Dan moet je je aanpassen als team, hopelijk zijn we morgen klaar."