• home
 • video
 • pas verschenen

  Weiler: "Nog veel werk op de plank"

  Weiler verwacht meer van Anderlecht in de toekomst.

  Anderlecht sloot gisteren zijn eerste oefenpartij af met een logische 0-4-zege op het veld van KSV Oudenaarde, dat zal aantreden in de hoogste amateurklasse. Nieuwe coach René Weiler observeerde vooral, maar zag toch al tekortkomingen.

  Dankzij doelpunten van Trezeguet, Kabasele, Lukebakio en Acheampong won Anderlecht gisterenavond eenvoudig van Oudenaarde.

  "Het is nog maar een eerste indruk, ik heb de spelers laten doen en zelf vooral geobserveerd", opent nieuwbakken coach Weiler na de partij bij RSCA TV.

  "We zijn een nieuw team aan het opbouwen en daarom wil ik zo veel mogelijk spelers aan het werk zien. Iedereen krijgt zijn kans. Toch is het mij al duidelijk dat we nog werk op de plank hebben. Gelukkig hebben we nog tijd. Zowel op tactisch als technisch vlak moeten we nog vooruitgang boeken. En er moet ook nog versterking komen."

  De Zwitser zag al enkele concrete tekortkomingen. "We hebben niet zoveel kansen gecreeërd en stonden aan de rust ook maar 0-1 voor. Oudenaarde heeft zich goed verweerd, maar was toch duidelijk van een ander niveau. Ik wil in de toekomst meer kansen creeëren, meer druk zetten op de helft van de tegenstander en ook meer goals maken."

  Interview van Weiler bij RSCA TV: