• home
 • video
 • pas verschenen

  Vicente Del Bosque stapt op als bondscoach van Spanje

  Vicente Del Bosque.

  Het echec van Spanje op het EK heeft tot het vertrek van Vicente Del Bosque geleid. De Spaanse coach heeft zijn einde bekendgemaakt in de vaderlandse media.

  De beslissing van de 65-jarige Del Bosque is geen verrassing. Spanje ging er in de 1/8e finales van het Europese kampioenschap met 2-0 uit tegen Italië. Het had er alle schijn van dat Del Bosque daar zijn conclusies uit zou trekken.

  De Spaanse bond heeft naar verluidt aan Del Bosque gevraagd om zijn beslissing niet voor 15 juli publiek te maken. Die dag komt de federatie samen voor een vergadering. Maar het nieuws is nu toch uitgelekt.

  Del Bosque leidde Spanje in 2010 naar de wereldtitel en in 2012 naar de Europese titel. Op het WK 2014 stond hij ook aan het hoofd van de Spaanse ploeg, maar die ging er al in de eerste ronde uit. Hij had een contract tot na het huidige EK.