• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Snick voor Rio: "Wil nog niet over medailles praten"

  Van Snick pakte brons in Londen.

  Vandaag is de Belgische judodelegatie voorgesteld voor de Olympische Spelen. De vijf judoka's trekken met verschillende ambities naar Rio. "We bekijken het wedstrijd per wedstrijd."

  De vijf judoka's die België zullen vertegenwoordigen op de Spelen zijn Charline Van Snick (-48kg), Jasper Lefevere (-66kg), Dirk Van Tichelt (-73kg), Joachim Bottieau (-81kg) en Toma Nikiforov (-100kg).

  Van Snick pakte in Londen een bronzen medaille. Lukt dat haar opnieuw? "Ik wil nog niet over medailles praten en bekijk het match per match. Bijna alle meisjes die aanwezig zijn in Rio heb ik al verslagen. Dat wordt opnieuw de uitdaging."

  Voor Van Tichelt zijn het zijn derde Olympische Spelen. "Ik weet wat me te wachten staat. Mijn ervaring is een voordeel. Ik ben jammer genoeg geen reekshoofd en zal daardoor moeilijker loten. Maar om het podium te halen, moet je ook van de toppers kunnen winnen."

  Nikiforov start met een duidelijk doel in Rio. "Ik ga niet naar Brazilië om er de toerist uit te hangen. De 22 beste judoka's zijn hier en iedereen is aan elkaar gewaagd. Ik ga proberen om zover mogelijk te geraken in het toernooi."

  Lefevere, die pas zijn doctoraat chemie indiende, weet niet wat te verwachten. "Ik wil mijn eerste wedstrijd winnen en daarna zien we wel. Veel hangt af van de loting. Top acht halen is moeilijk. Ik plak er geen plaats op."

  Foto's van de voorstelling: