• home
 • video
 • pas verschenen

  Tour-renners worden voorgesteld in WOII-setting: "Klaar voor de strijd"

  De ploegen werden naar het podium gebracht in een legertruck.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Twee dagen voor de start van de Ronde van Frankrijk zijn de renners voorgesteld aan het grote publiek. In Sainte-Mère-Église, een dorpje in Normandië, was de Tweede Wereldoorlog nooit veraf. Dat leverde bijzonder leuke beelden en tweets op. Ontdek ze hieronder.

  De start van de Tour de France staat dit seizoen in het teken van de Tweede Wereldoorlog. Een voor een kwamen de 22 ploegen naar het podium in Sainte-Mère-Église. Dat gebeurde voor de verandering niet op de fiets, maar in een legertruck.

  Wereldkampioen Peter Sagan speelde opnieuw een opvallende rol. Net als bij de start van de E3 Harelbeke nam hij de voorstelling van zijn ploegmakkers voor zich. Dat leverde opnieuw heel wat grappige momenten op. 

  De 103e Ronde van Frankrijk start zaterdag met een rit in lijn tussen de Mont Saint-Michel en Utah Beach, één van de stranden die op 6 juni 1944 door de geallieerde troepen werden bestormd als eerste stap richting de verdere bevrijding van Europa. 

  Peter Sagan stelt zijn ploegmakkers voor:

  Video player inladen ...

  De beste tweets van de avond:

  De beste foto's: