• home
 • video
 • pas verschenen

  Snelders: "Italië wordt een zware dobber voor de Duitsers"

  Snelders: "In de kwartfinales begint het echte werk pas."

  Sporza-analist Eddy Snelders werpt zijn licht op de kwartfinales op het EK en kijkt naast de Rode Duivels vooral uit naar de wedstrijd Duitsland-Italië. "De Italianen komen een beetje uit het niets, maar doen het uitstekend."

  Vanaf vanavond zijn we toe aan de kwartfinales op het EK. Snelders analyseert de drie kwartfinales naast die van de Rode Duivels. "Dit is het echte werk. Nu wordt het een kwestie van overleven."

  De meest interessante wedstrijd voor de neutrale volger, naast die van de Rode Duivels, lijkt de wedstrijd Duitsland-Italië. "Dat klopt", aldus Snelders. "Het zijn twee interessante teams. De Duitsers bevestigden in de achtste finales en de Italianen verrasten."

  "De Italianen zijn altijd al een toernooiploeg geweest, maar nu leken ze toch minder talent te hebben. Ze kwamen een beetje uit het niets. Maar toch doen ze het uitstekend. Hun defensief blok wordt een zware dobber voor Duitsland, denk ik. De Rode Duivels en de Spanjaarden hadden het er ook heel moeilijk tegen en verloren beiden. Toch blijft Duitsland voor mij (de Belgen buiten beschouwing gelaten) de toernooifavoriet."

  Vreemde eend in de bijt in de kwartfinales is dan weer IJsland. De verrassing van het toernooi neemt het op tegen gastland Frankrijk. "Ik verwacht niet dat IJsland Frankrijk zal verslaan. Iedereen had gedacht dat de eerste ronde overleven een uitzonderlijk succes zou zijn. Maar nu staan ze zelfs in de kwartfinales door de Engelsen uit te schakelen. Ik verwacht wel dat dit het eindstation wordt."

  "De Franse ploeg is goed gestructureerd. Ze hebben het defensief lastig, maar proberen wel het spel te maken. Net als de Rode Duivels hebben ze ook veel individuele klasse, maar wel problemen om de openingen te vinden, zeker tegen een sterke defensieve tegenstander zoals IJsland."

  De plaatsing van de Portugezen is verrassend te noemen, vindt ook Snelders. "Ze hadden geen sterke poulefase achter de rug en Kroatië was in de achtste finale toch wel de favoriet. Maar de Portugezen waren defensief sterk en daar kwamen de Kroaten niet doorheen. Op het laatste moment konden ze dan zelf nog beslissend toeslaan."