• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester City plukt Australiër weg bij zusterclub

  Mooy (links) kon indrukwekkende statistieken voorleggen bij Melbourne City.

  Manchester City heeft de Australische middenvelder Aaron Mooy overgenomen van zusterclub Melbourne City. Mooy tekende een contract voor drie seizoenen in het Etihad Stadium, maar wordt meer dan waarschijnlijk meteen uitgeleend door City.

  De 24-jarige Mooy kende een uitstekend seizoen in Australië, met 11 goals en 21 assists. Met dat laatste cijfer brak hij zelfs een record in de Australische competitie.

  "Aaron is een zeer getalenteerde speler, die kwaliteiten bezitten zich hopelijk nog kan verbeteren bij onze club", zegt directeur van de City Football Group, waartoe ook Melbourne City behoort, Brian Marwood.

  De vijftienvoudig Australisch international lijkt wel niet meteen te moeten verwachten ploegmaat te worden van Rode Duivels Vincent Kompany, Jason Denayer en Kevin De Bruyne. Manchester City contracteerde al eerder spelers van Melbourne City, maar leende die dan meteen opnieuw uit.

  Manchester City stuurt ook twee spelers de omgekeerde weg uit. De Australische middenvelders Luke Brattan en Anthony Caceres spelen volgend seizoen op huurbasis bij Melbourne City.