• home
 • video
 • pas verschenen

  Jordan Lukaku: "Tikitaka zit toch niet in het Belgische DNA?"

  Jordan Lukaku hoopt op zijn eerste speelminuten op het EK.

  0 / 0
  "Ik begrijp niet waarom de mensen blijven zagen", stelt Jordan Lukaku na de kritiek aan het adres van de Rode Duivels. "Wij doen ons best om de mensen blij en trots te maken."

  "Tot Hongarije waren veel mensen niet blij met onze manier van spelen", vertelt Jordan Lukaku. "Zij willen tikitaka zien, maar dat hebben we nooit gedaan. Dat heeft nooit in het DNA van het Belgische voetbal gezeten."

  "Ik begrijp niet waarom de mensen blijven zagen. Wij doen ons best om de mensen blij en trots te maken."

  "De laatste wedstrijd was een groot feest voor iedereen. Hopelijk kunnen we de fans nog zo'n moment gunnen. En dan nog in Rijsel. Dat wordt een stukje Belgisch grondgebied. Hopelijk zakt iedereen massaal af om voor ons te supporteren."

  Met of zonder de jongste Lukaku in de ploeg? "Het blijft spannend. Verschillende spelers kunnen Thomas (Vermaelen, red) vervangen. De laatste wedstrijd tegen Wales heeft Jason (Denayer, red) het goed gedaan. Misschien kiest de coach voor de ervaring van Ciman. We zien wel. Ik sta klaar als de trainer me roept."

  "Sliding leren van Vertonghen"

  Jordan Lukaku heeft nog geen minuut gespeeld op het EK in Frankrijk, maar de flankverdediger steekt wel veel op van zijn collega's. Van Jan Vertonghen bijvoorbeeld.

  "Natuurlijk kan ik van hem leren", geeft Lukaku mee. "Hij timet zijn tackles erg goed. Meestal heb ik die niet nodig, omdat ik snel ben en liever blijf rechtstaan, maar een goede sliding kan ik nog leren."