• home
 • video
 • pas verschenen

  Ibrahimovic trekt naar Manchester United: "Ik kom eraan"

  Ibrahimovic ontgoochelde op het EK met Zweden.

  Zlatan Ibrahimovic (34) heeft de knoop doorgehakt. De Zweedse steraanvaller speelt volgend seizoen voor Manchester United. Dat nieuws maakte hij vandaag zelf bekend op sociale media. United wordt de achtste club voor Ibrahimovic.

  Het nieuws van de overgang van Ibrahimovic naar Manchester United hing al een tijdje in de lucht. De Zweed, die op het EK ontgoochelde met zijn land en na de eerste ronde naar huis moest, heeft het nieuws nu zelf bevestigd.

  Op Instagram liet hij het volgende weten: "Het is tijd om het de wereld te laten weten. Mijn volgende bestemming is Manchester Untied. Ik kom eraan." Het wordt zijn eerste avontuur in de Premier League.

  Manchester United, vorig seizoen pas vijfde in de Premier League, is al de achtste ploeg voor Ibrahimovic. Hij speelde eerder voor Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan en Paris Saint-Germain. Hij speelde in de laatste tien jaar negen keer kampioen met zijn club, maar kon nog nooit de Champions League winnen.

  Ibrahimovic zakt morgen naar Manchester af voor de medische keuring en de officiële presentatie. Bij United vindt Ibrahimovic coach José Mourinho terug. De twee werkten ook al samen bij Inter.

  Zlatan maakte het nieuws zelf bekend:

  Reacties op Twitter: