• home
 • video
 • pas verschenen

  Goos: "Zou graag nog wedstrijden afwerken dit jaar"

  Sofie Goos werd op 15 mei op training in haar rug neergestoken.

  Triatlete Sofie Goos hervatte gisteren voor het eerst sinds ze getroffen werd door een messteek de training. "Ik heb een uurtje met de fiets op de piste getraind. Het gaf een goed gevoel om opnieuw in actie te komen."

  Bijna anderhalve maand nadat Goos op training getroffen was door een messteek in haar rug, kon de triatlete gisteren opnieuw de training hervatten. "Het deed goed opnieuw te kunnen trainen", laat Goos weten aan Sporza Radio.

  "De laatste dagen vroeg ik mij al af wanneer ik terug zou kunnen beginnen. Ik had ook al overlegd met de teamarts van ons triatlonteam en die raadde me aan zeker nog niet te lopen of te fietsen, omdat dat belastend is voor de nieren. Fietsen op de rollen of de piste was het beste vanwege de vlakke ondergrond."

  Wanneer ze het zwemmen en lopen terug zal kunnen hervatten, blijft koffiedik kijken. "De dokters kunnen me daar ook geen advies bij geven. Ik heb gisteren nog een nieuwe scan laten nemen van mijn nier. Daar heb ik de resultaten nog niet van. Ik hoop dat de nier intussen geheeld is en het inwendig vocht is weggetrokken."

  "Als dat zo is, kan ik voorzichtig vooruitkijken. Een datum vastpinnen heeft geen zin. Het is afwachten en de situatie dag per dag bekijken. Iedereen raadt mij aan mijn rust te nemen. Ook de ploeg steunt mij daar enorm in, maar ik ben natuurlijk wel einde contract. Het liefst van al zou ik op het einde van het jaar dan ook nog twee à drie wedstrijden afwerken, met het oog op een nieuw contract."

  "Blijf schrik hebben om op straat te lopen"

  Fysiek lijkt het grootste leed geleden voor Goos, maar hoe gaat de triatlete mentaal ondertussen om met het voorval?

  "Mentaal zindert het nog na. Ik merk dat ik nu op een andere manier over straat loop, niet meer vrolijk of onbezorgd. Ik observeer mensen meer. Ik heb vooral angst voor mensen die uit mijn rug komen, omdat ik ook in mijn rug ben neergestoken. Ik hoop dat dat er nog uitgaat, de tijd zal daar een rol in moeten spelen."