• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Quintana wordt mijn grootste concurrent"

  Froome wil straks zijn derde Ronde van Frankrijk winnen.

  Chris Froome heeft net voor de Ronde van Frankrijk zijn verwachtingen uitgesproken op de persconferentie van Team Sky. Aan de zijde van manager Dave Brailsford wees de tweevoudige winnaar en topfavoriet vooral naar Nairo Quintana als zijn grootste uitdager.

  Ook topfavoriet Chris Froome (31) blikt vandaag vooruit op de nakende 103e Ronde van Frankrijk. Het grote doel voor Froome in deze Tour is uiteraard om de gele trui in Parijs aan te trekken. De Brit van Keniaanse afkomst krijgt daarvoor een ijzersterke ploeg mee.

  Froome hoopt vooral dat de sfeer bij de supporters beter wordt. Vorig jaar domineerde de Brit de wedstrijd al snel en dat was niet naar de zin van de Franse supporters. "Ik zou graag dezelfde sfeer meemaken als vorige maand in de Dauphiné. Die was toen echt voortreffelijk."

  "Ik ben wel blij om hier terug te zijn, want ik koers graag op de Franse wegen. Bovendien verschijn ik met het grootste zelfvertrouwen aan de start. De Dauphiné was echt een bevestiging van mijn goede vorm. Ik ben er klaar voor."

  Ook extrasportief was de voorbereiding op de Tour een hoogvlieger voor Froome. De Brit werd vader van een zoontje en dat heeft hem naar eigen zeggen motivatie. "Het verandert de dingen toch wel, het is een andere vorm van concentratie die me goed doet."

  Verder hoopt Froome vooral om in de derde week van de Tour toe te slaan. "Ik ben dit jaar iets later met mijn voorbereiding gestart om te kunnen pieken naar het einde van de Tour. Het is vooral een Tour voor klimmers, maar onze ploeg is daarvoor voldoende gestoffeerd."

  Over Quintana: "Hij is mijn grootste concurrent"

  Op de vraag wie Froome als zijn grootste uitdager voor de zege beschouwt, kwam niet direct een antwoord. "We starten zaterdag allemaal terug vanaf nul. Al wat voorafging, telt vanaf dat moment niet meer."

  Froome weigert zijn wedstrijd af te stemmen op één tegenstander. "Ik zie iedereen als een uitdager zolang hij geen al te grote verliezen heeft geleden."

  Toch lijkt de Brit vooral rekening te houden met Quintana: "Nairo is allang geen outsider meer, maar veeleer een favoriet. Ik denk dat hij nog nooit zo gemotiveerd is geweest."