• home
 • video
 • pas verschenen

  Frans international Umtiti wordt concurrent van Vermaelen

  Umtiti (rechts van Pogba) verruilt wellicht Lyon voor Barcelona.

  FC Barcelona en Olympique Lyon hebben een akkoord bereikt over de transfer van de Franse centrale verdediger Samuel Umtiti. Na afloop van het EK, waar Umtiti in de kwartfinale op een basisplaats mag hopen, wordt nog met Umtiti zelf onderhandeld. Ook Neymar mag rekenen op een verbeterd contract.

  Tijdens een druk bijgewoonde persconferentie voor aanvang van het nieuwe seizoen had Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu veel te vertellen.

  Het belangrijkste nieuwtje betreft de transfer van de 22-jarige Samuel Umtiti van Lyon naar de Spaanse landskampioen. "Met de overgang is 25 miljoen euro gemoeid", aldus Bartomeu. "Er is een akkoord bereikt tussen Barça en Lyon, nu moeten we nog onderhandelen met de speler."

  "Hij concentreert zich momenteel ten volle op de Franse nationale ploeg. Wanneer het EK voorbij is, komt hij naar ons om de medische testen af te leggen en te tekenen."

  Umtiti, een jeugdproduct van Lyon, zal zichzelf wellicht even in de arm knijpen, want naast het nieuws van zijn nakende transfer mag hij komende zondag (door de schorsing van Adil Rami) ook van een basisplaats dromen in de EK-kwartfinale tegen IJsland.

  Er ligt jaarlijks 15 miljoen euro klaar voor Neymar

  Bartomeu uitte ook nogmaals de intentie om goudhaantje Neymar langer aan de Catalaanse club te binden. De voorzitter wil de Braziliaan, wiens huidige contract in 2018 afloopt, eerstdaags een nieuwe overeenkomst tot medio 2021 laten ondertekenen.

  Met die nieuwe overeenkomst zou Neymar jaarlijks vijftien miljoen euro op zijn bankrekening zien verschijnen. Ook Lionel Messi en Javier Mascherano mogen overigens een verbeterd contract verwachten.

  Barça-voorzitter Bartomeu hield een persconferentie: