• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador: "Start met veel vertrouwen aan de Tour"

  Contador gaat op zoek naar een derde overwinning in de Tour.

  Alberto Contador (33) heeft twee dagen voor de start van de Ronde van Frankrijk vooruitgeblikt op een persconferentie. De tweevoudige winnaar van de Tour begint aan de Mont Saint-Michel met veel vertrouwen. "Ik wil vechten voor de eindoverwinning."

  Contador, die al zeven grote rondes won en vorig jaar vijfde werd in de Tour, acht zichzelf niet kansloos tegen Froome en Quintana. "De juiste omstandigheden zijn aanwezig om voor de eindoverwinning te vechten."

  "Ik voel me beter en frisser dan vorig jaar. Ik sta met meer vertrouwen aan de start van de Tour. Chris Froome is de grote favoriet. Hij weet hoe hij de Tour moet winnen en bovendien steekt zijn zijn ploeg er net als de voorbije jaren bovenuit."

  "Toch onderschat ik Nairo Quintana zeker niet. Hij heeft ook een heel sterke ploeg mee naar Frankrijk en is op het einde van een grote ronde altijd heel sterk. Voor mij is hij een even grote favoriet als Froome."

  Waar wordt de Tour beslist? "Het wordt een moeilijke Tour vanaf de eerste kilometer, maar de derde week wordt toch de belangrijkste. Ik verwacht een heel open strijd tot het einde."

  "Het zal doorslaggevend zijn wie het beste kan recupereren. Mijn eigen vorm is goed. Ik heb hard gewerkt na de Dauphiné, waar ik nog wat snelheid miste."