Ga naar de inhoud

meest recent

      Claude Puel is de opvolger van Koeman bij Southampton

       do 30 juni 2016 15:45
      Claude Puel tekent een contract voor drie jaar bij The Saints.
      Southampton heeft een vervanger gevonden voor Ronald Koeman, die bij Everton aan de slag gaat. Claude Puel, die Nice afgelopen seizoen naar de vierde plaats in de League 1 en een bijhorend Europa League-ticket loodste, trekt voor het eerst in zijn carrière de plas over richting de Premier League.

      Claude Puel maakte tot dusver furore in eigen land. Na meer dan 20 jaar bij Monaco (als speler en trainer), begon de 54-jarige Puel in 2002 aan een rondreis door Frankrijk, die hem langs Lille, Lyon en Nice voerde.

      Afgelopen seizoen coachte hij zichzelf in de spotlights door Nice naar de vierde plaats in de League 1 én de groepsfase van de Europa League te leiden.

      De Fransman was lange tijd in beeld bij Anderlecht, waar hij de opvolger moest worden van de ontslagen Besnik Hasi, maar de Fransman haalde uiteindelijk toch zijn neus op voor paars-wit (zie: Lees ook). Tegen een Engels avontuurtje zei hij geen "neen".

      Tijdens zijn persvoorstelling bij The Saints, waar hij een contract voor drie jaar ondertekende, reageerde Puel heel enthousiast: "Ik kijk er heel hard naar uit om met deze talentrijke jonge spelersgroep aan de slag te gaan. Ook de organisatie bij Southamton is fantastisch."

      Vrijdag leidt Puel, samen met zijn assistenten Eric Black en Pascal Plancque, zijn eerste training bij Southampton.

      Claude Puel wordt verwelkomd als "Saint Claude":

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.