• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Wales: "Verdedigen en aanvallen met ons leven"

  Chris Coleman kruipt niet in de rol van underdog.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Chris Coleman kruipt niet in de rol van underdog.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Chris Coleman, de bondscoach van Wales, heeft de Belgen een heet avondje beloofd. "We passen onze speelstijl niet aan, geven alles en zullen België in de problemen brengen", klinkt het op de persconferentie aan de vooravond van de match.

  Chris Coleman kruipt niet in de rol van underdog voor de kwartfinale tegen de Belgen. "Met alle respect voor de goeie ploeg die België heeft, wij doen voort met waarmee we bezig zijn."

  Coleman is nog niet voldaan met een plek in de kwartfinales."Het is fantastisch voor ons dat we hier geraakt zijn, maar we gaan de volgende uitdaging ook aan. We willen blijven presteren."

  "België is een van de beste ploegen op het EK, maar we kennen ze natuurlijk goed en zij ons ook. We kwamen elkaar in de vorige kwalificatiecampagnes tegen en het waren steeds spannende matchen."

  "Maar de resultaten van die matchen, 1 zege, 2 draws en 1 nederlaag, tellen nu niet meer. Alles draait om die match morgen. En voor ons draait alles om Wales, we zullen gewoon ons ding doen."

  "België zal ook niet veranderen, waarom zou je dat doen als je zo goed bent. Het is een heel offensieve ploeg, maar wij scoorden maar een keer minder dan zij."

  "We zullen verdedigen met ons leven als we moeten verdedigen en aanvallen met ons leven als we aanvallen. We moeten op ons best zijn en kunnen België in de problemen brengen. Ik verwacht een goeie match."

  "Vertonghen is verlies voor de Belgen"

  Heeft de blessure van Vertonghen een impact op de tactiek van Wales? "Hij is een uitstekende speler, zijn blessure zou voor elke ploeg een verlies zijn. De Belgen missen ook al Vermaelen."

  "Maar op zich blijft België natuurlijk nog altijd een goeie ploeg. We moeten onthouden hoe we hier geraakt zijn en passen onze stijl niet aan. We blijven goed georganiseerd, een hecht blok."

  Ashley Williams: "Komen uit donkere dagen"

  Ashley Williams, de kapitein van Wales, flankeerde zijn coach. Hij raakte tijdens de 1/8e finales geblesseerd aan zijn schouder, maar wil de kwartfinale voor geen geld ter wereld missen.

  "De medische ploeg heeft hard gewerkt en mijn schouder is al veel beter. Tegen morgen moet het helemaal in orde zijn. Het wordt de belangrijkste match in mijn leven."

  "We hebben ons voorbereid op de match tegen de Belgen, maar vooral op hoe wij zullen spelen. Het is wel duidelijk dat het geen match is om erg open te spelen, maar dat is sowieso onze stijl niet. We zullen, zoals altijd, goed georganiseerd spelen."

  Wales is een hechte groep. "Ja, we spelen al heel lang samen en hebben ook donkere dagen gekend. We hebben door de jaren een soort broederband gecreëerd. We hebben een sterke groep en kunnen iedereen kloppen."

  Onze man Eddy Snelders was ter plaatse: