• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolt: "Het merendeel van de atleten is zuiver"

  Bolt sprak ook zijn ambities uit voor de Spelen in Rio.

  Usain Bolt gelooft niet dat er veel gedopeerde atleten aan de start van de Olympische Spelen zullen verschijnen. De Jamaicaan vertelde in een interview aan een krant in New Delhi dat "het merendeel van de atleten clean is".

  Met deze verklaring steekt Bolt de Internationale Ateltiekfederatie (IAAF) een hart onder de riem. De 29-jarige wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter looft de maatregelen rond dopingbestrijding in de atletiekwereld. "De sport moet verdergaan met de strijd tegen de valsspelers. De IAAF verricht daarin goed werk."

  Over zijn doelen voor de Olympische Spelen was de Jamaicaanse spurtbom weer heel ambitieus. "Mijn hoofddoel is opnieuw om drie medailles te behalen. Ik ben nog steeds heel snel en als ik zonder kwaaltjes kan starten, dan zal het moeilijk worden om mij te kloppen."