• home
 • video
 • pas verschenen

  Witsel: "Ben eerder een leider op het veld dan ernaast"

  Witsel: "Ik ben eerder een leider op het veld dan ernaast."

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Axel Witsel heeft al 73 caps verzameld bij de Rode Duivels. Daarmee steekt hij onder meer Vincent Kompany en Marc Wilmots voorbij. "Maar ik keek als kind vooral op naar Zidane", moet de middenvelder toegeven.

  Axel Witsel stond onze collega's van de RTBF te woord in het spelershotel in Bordeaux. Die wilden weten of de 27-jarige middenvelder zich met zijn 73 caps intussen een leider voelt in de ploeg. "Niet echt", zegt hij. "Naast het veld is Vincent Kompany de leider, hij neemt vaak het woord. Ik ben eerder een leider op het veld dan ernaast, ik ben wat meer gereserveerd."

  "Wie mijn idool was bij de Rode Duivels toen ik klein was? Eigenlijk was mijn rolmodel Zidane. Eerlijk gezegd keek ik vroeger meer naar de wedstrijden van Frankrijk dan die van België. Mijn vader is afkomstig van Martinique en ik keek samen met hem."

  Tegen Hongarije leverde vooral Eden Hazard een knappe prestatie. "Het is een plezier om samen te spelen met hem", zegt Witsel. "Hij heeft alles: hij is snel, technisch bovengemiddeld begaafd en hij zorgt voor de beslissing."

  Vrijdag staan de Rode Duivels oog in oog met een andere ster: Gareth Bale. "We moeten Bale en Ramsey in de gaten houden. Maar we gaan geen anti-Bale-plan opstellen. Wales is een gevaarlijke tegenstander, hun toernooi is al geslaagd. Ze hebben niets te verliezen."

  Bekijk hier het volledige interview met Witsel (Frans):

  Video player inladen ...