• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots over transfers Batshuayi en Meunier: "Top. Ze worden beloond voor hun werk"

  Wilmots: "Ik heb ze tijd gegeven om hun probleem te regelen."

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Rode Duivels Michy Batshuayi (Chelsea) en Thomas Meunier (PSG) zijn op weg naar een Europese topclub. Marc Wilmots heeft de twee even vrijaf gegeven. "De transfers zijn nog niet rond, maar ze hebben allebei vooruitgang geboekt", vertelde de bondscoach over de dossiers.

  De toptransfers van Michy Batshuayi (Chelsea) en Thomas Meunier (PSG) waren het gespreksonderwerp op de dagelijkse persconferentie van Marc Wilmots.

  "Ik vind het top. De spelers worden beloond voor hun werk. En er zullen nog volgen", antwoordde de bondscoach, die aangesproken werd door zijn spelers.

  "Gisteren hebben mijn spelers een namiddag vrijaf gekregen. Twee zijn bij mij gekomen. Ik heb ze tijd gegeven om hun probleem te regelen."

  "Ik ken dat, anders hangen ze uren aan hun telefoon. Nu hebben ze hun hoofd kunnen vrijmaken."

  "De transfers zijn nog niet rond, maar ze hebben allebei vooruitgang geboekt. Marseille heeft me gevraagd of Batshuayi medische tests mocht afleggen in het ziekenhuis van Bordeaux. Dat heb ik toegestaan. Vanmiddag was hij terug. En ik kan ook bevestigen dat Meunier een reis gemaakt heeft."

  "Hopelijk kan Hazard morgen trainen"

  Marc Wilmots had het vanavond niet alleen over Michy Batshuayi en Thomas Meunier, maar ook over:

  • Eden Hazard (blijft sukkelen met zijn dij): "Ik hoop dat hij morgen kan meetrainen, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen. Conditioneel is hij in orde. Zelfs als hij niet traint, hoeft dat geen reden te zijn om niet te spelen."
  • Over Wales (vrijdag de tegenstander in de kwartfinales): "Ze spelen in een compact blok: 3-5-2 of 3-4-3. We zullen veel geduld moeten hebben. Misschien moeten we ze ook eens laten komen."
  • Over zijn droomfinale: "We zijn hier met een doel en dat is beter doen dan tijdens ons vorig toernooi. We staan opnieuw in de kwartfinales, nu willen we de finale spelen. Liever tegen Frankrijk dan tegen IJsland. Frankrijk-België zou een droomfinale zijn voor mij."