• home
 • video
 • pas verschenen

  Poolse bondscoach wil dat scheidsrechters Lewandowski beter beschermen

  Lewandowski heeft het niet onder de markt op het EK.

  Het is voorlopig nog niet het EK van Robert Lewandowski. Hij heeft nog niet kunnen scoren en volgens zijn bondscoach wordt hij te hard aangepakt door zijn tegenstanders. Nawalka wil dan ook dat scheidsrechters strenger optreden.

  16 overtredingen kreeg Lewandowski al te verwerken in vier wedstrijden op dit EK. Daarmee is hij de speler die het meest belaagd wordt op het veld. Op ruime afstand volgt Cristiano Ronaldo als tweede in dat klassement. De Portugees kreeg slechts 9 overtredingen te slikken.

  Die opmerkelijke statistiek is ook de Poolse bondscoach niet ontgaan. "Lewandowski is een van de beste aanvallers ter wereld, waardoor hij geviseerd wordt op dit toernooi", zegt Adam Nawalka. "Soms krijgt hij een dubbele of drievoudige dekking en tegenstanders vallen hem aan."

  "Scheidsrechters zouden meer aandacht moeten besteden aan brutale overtredingen. Situaties waarin een tegenstander een speler van het veld schopt, moeten verdwijnen", aldus de bondscoach, die pleit voor meer gele en rode kaarten.