• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostenrijks aanvoerder Christian Fuchs stopt als international

  Christian Fuchs houdt het na tien jaar voor bekeken als international.

  Christian Fuchs, de aanvoerder van Oostenrijk, heeft tegen IJsland zijn laatste wedstrijd voor de nationale ploeg gespeeld. "De EK-eindronde leverde weinig voldoening op", zei hij.

  Oostenrijk kon zich tegen IJsland niet verzekeren van een ticket voor de achtste finales: een 2-1-nederlaag bezegelde het Oostenrijkse lot. Het was meteen ook de laatste wedstrijd van Christian Fuchs, de 30-jarige verdediger van Leicester City.

  "Ik ben trots dat we Oostenrijk naar een eerste EK-kwalificatie konden loodsen, maar de eindronde leverde weinig voldoening op", zei Fuchs op Facebook. "De wedstrijd tegen IJsland was mijn laatste match in het rood-witte shirt. Ik wil de fans bedanken voor de onvoorwaardelijke steun."

  Fuchs verzamelde 78 caps bij de nationale ploeg en wist één doelpunt te scoren. Oostenrijk eindigde laatste in groep F met één punt.