• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympisch hordekampioene Pearson kan haar titel niet verdedigen

  In 2012 pakte Pearson de gouden medaille op de 100m horden.

  De Australische atlete Sally Pearson moet passen voor de Olympische Spelen in Rio. De titelverdedigster op de 100 meter horden blesseerde zich op training.

  Sally Pearson moet een streep trekken door haar olympische droom. Ze scheurde haar hamstring op training. Voor de gouden medaille van Londen is dit een nieuwe klap. De 29-jarige Australische was nog maar net weer fit nadat ze een jaar out was met een gebroken pols.

  "Dit komt enorm hard aan", treurde Pearson. "Ik ben enorm teleurgesteld en voel me rotslecht. Ik moet nu het grootste sportevenement ter wereld  missen. Ik kan nog niet vatten dat er niet bij zal zijn in Rio."