• home
 • video
 • pas verschenen

  Mulder: "Engels voetbal zit tot in de wortels fout"

  Youri Mulder in Panenka!

  Het IJsland-debacle doet vraagtekens rijzen bij het niveau van de Engelse competitie. "Het Engelse voetbal moet volledig worden gerenoveerd. Er zitten te veel buitenlanders", zegt Youri Mulder in Panenka!. "Antonio Conte zou wel een revolutie kunnen zijn in Engeland", vult Paul Van Himst aan.

  Dat IJsland, op basis van bevolkingsaantal het kleinste land ooit op een EK, een van de grootste voetbalnaties heeft uitgeschakeld, blijft voor opschudding zorgen. In de Engelse tabloids kregen alle spelers een nul op tien.

  Bondscoach Roy Hodgson stapte ondertussen al op. "Alan Pardew (coach van Crystal Palace, red) wordt genoemd als mogelijke opvolger, maar de nieuwe bondscoach mag niet uit de oude Engelse school komen", zei Youri Mulder in Panenka! 

  "Het Engelse voetbal moet gerenoveerd worden. Het zit tot in de wortels fout. Er zitten ook te veel buitenlanders. Je hebt jonge mensen nodig om dat aan te passen, zoals in Duitsland is gebeurd."

  Paul Van Himst ziet een belangrijke rol weggelegd voor Antonio Conte, de Italiaanse bondscoach die na het EK naar Chelsea verhuist. "Hij kan voor een revolutie zorgen in het Engelse voetbal."

  "Zijn systeem is moeilijk om te omzeilen. Ik ben benieuwd hoe bijvoorbeeld Pep Guardiola (nieuwe trainer Manchester City, red) dat zal aanpakken."

  Youri Mulder: "Het Engelse voetbal moet worden gerenoveerd"

  Video player inladen ...

  Van Himst: "Conte kan voor een revolutie zorgen in Engeland"

  Video player inladen ...