• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens: "Mijn droomfinale? Winnen tegen Italië"

  Mertens: "Wales is een lastige, stugge ploeg."

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Dries Mertens verscheen tegen Hongarije voor het eerst dit EK aan de aftrap. Maar of hij ook tegen Wales mag starten, is nog koffiedik kijken. "Ik zal altijd 100 procent trainen, maar de andere jongens doen dat ook. Daar zal het niet aan liggen."

  Tegen Hongarije boekten de Rode Duivels een klinkende 0-4-zege. "Als ik naar het team kijk, hebben we een goede wedstrijd gespeeld en ben ik heel tevreden. Maar individueel was het net niet, met een schot op doel, een paar ballen die ik verloren heb."

  Weegt het mentaal zwaar door dat Mertens zich op training elke keer opnieuw moet bewijzen om een basisplaats af te dwingen? "Ik heb dat al heel mijn leven moeten doen. Maar ik ben iemand die altijd 100 procent zal trainen. En die andere jongens trainen ook altijd aan 100 procent. Daar zal het niet aan liggen."

  Vrijdag kijken de Rode Duivels Wales in de ogen. "Ze geven je het gevoel dat je lekker kunt voetballen, maar dan komt er plots een omschakeling waarin ze een goal maken. Ze spelen met vijf achterin en dat is heel irritant, het is een stugge ploeg."

  Als de Belgen hun volgende twee wedstrijden winnen, staan ze in de finale. Heeft Mertens een droomfinale voor ogen? "Gewoon winnen, het maakt niet uit tegen wie. Als ik mag kiezen, zeg ik Italië. Dan kan ik trots terugkeren naar mijn club."

  "Maar ik heb de finale nog niet gespeeld in mijn dromen, want we zitten nog niet in de finale. Het is een toernooi en dan moet je altijd wat geluk hebben."

  "Bij winst verdien ik het om in de watten gelegd te worden"

  Wat zijn de plannen van Dries Mertens na het EK? "Genieten van mijn vakantie. Het is een heel lang seizoen en het EK maakt het seizoen nog wat langer. Maar als we winnen, zal er wel een feestje zijn in België. Of ik dan ga koken voor mijn vrouw? Dan heb ik het wel verdiend om weer in de watten gelegd te worden", lacht Mertens.